v 2015-2021

Jíte pšenici, žito, ječmen, oves, špaldu, kukuřici, proso, cous cous, bulgur, rýži nebo další obilniny a výrobky z nich? Pijete pravidelně pivo?

Pokud jste jako většina lidí, má ve vaší dietě pečivo své hrdé místo a nedokážete si bez něj představit snídaně, svačiny, ani večeře. U některých z vás tvoří až 50% příjmu kalorií! Navíc žijete v přesvědčení, že celozrné a bezlepkové varianty jsou “zdravé” (nikoliv méně škodlivé) a za způsobené zdravotní následky si dokonce připlácíte.

A stejně tak jako většina lidí pociťujete několikrát do týdne bolest hlavy, migrény, trpíte ekzémem, bolestmi kloubů, častou zácpou/průjmem, letargií nebo nedostatkem soustředěnosti?

Věděli jste, že většinu z toho a mnohem více (další autoimunitní onemocnění, rakoviny, metabolický syndrom, Alzheimer, deprese, schizofrenie) zapříčiňuje právě konzumace obilnin a výrobků z jejich mouky?

Nejde pouze o smrtelný lepek, ale o to, jakým způsobem se v dnešní době obilniny pěstují, jak se geneticky upravují, jaké pesticidy se používají nebo například jak jsou uskladňovány – obrovským problémem je například plíseň, i z plesnivé mouky se dá totiž bohužel udělat chutný chléb a ten prodávat.

Pokud počítám všechny články a podcasty, které jsem za posledních několik měsíců o škodlivosti obilnin vstřebal, je tento díl s doktorem Peter Osbornem v podcastu Lewise Howese nejspíše tím nejdokonalejším. Dozvíte se v něm během pouhých 50 minut veškeré základy, které byste měli o škodlivosti obilnin vědět, když je denně konzumujete. Bez čtení mnoha složitých textů a bez nutnosti zacházení do detailů (zde přeci jenom pro zájemce).

Pokud chcete udělat něco pro své zdraví a cítit se konečně zase jako lidi, věnujte tomuto podcastu značnou pozornost. Je to jenom necelá JEDNA hodina vašeho času, která vám ale může zachránit život. Nepřeháním.

Vložit komentář

Komentář